Stakroge

Her kan du se et billedgalleri for Stakroge.

Stakroge er Herning Kommunes sydligste beliggende landsby, og kommunegrænsen udgør også den sydlige regionsgrænse.

Området er placeret centralt for mange store arbejdspladser i nabobyerne. Der er virksomheder indenfor vindenergi, træindustri, plastindustri og i produktion af midler i- og til fødevareindustrien.

Borgerne i Stakroge er kendte for at tage ansvar for de lokale tiltag, og mange ildsjæle anvender meget tid og energi på at skabe rammerne for et godt lokalsamfund. Stakroge har sit eget vandværk med en vandkvalitet, der er helt i top.

Der er en brugerstyret nærgenbrugsplads, som borgerne selv ejer. Der er skolebus til Sdr. Felding.

Den tidligere skole fungerer nu som borgernes aktivitetshus med idrætssal, fotoklub, madklub, strikkecafé, bog café og fint motionsrum. Udearealet rummer byens legeplads og en bypark med grillhytte, teltplads og shelters.

Der er mange muligheder på Stakroge stadion, hvor der kan spilles bold, beach volley, minigolf og petanque. I Stakroge Beboer- og Kulturhus afholdes der fester, og de lokale foreninger afholder deres arrangementer i huset. Det tidligere klubhus er indrettet som et hyggeligt poolhus, hvor både unge og ældre mødes.

I et tidligere grusgravningsområde er der fiskesøer og et naturområde, som benyttes af både de lokale og af turister.

Stakroge bliver busbetjent af rute 81 til Grindsted og Herning, hvorfra der er gode forbindelser videre mod Vejle, Billund, Skjern og Aarhus.

Vest for byen ligger Ilderhede kirke.

Der er cykelrute til Sdr. Omme og Grindsted, og du kan færdes helt trygt på trampestier og mindre trafikkerede veje gennem Sdr. Felding og videre til Borris og Skjern.

Stakroge er eksemplet på en landsby i trivsel.