Konstruktionsklasse

Hvad er konstruktionsklasse?

Certificeret statiker

Konstruktionsklasse 1

Hvis et byggeri er placeret i konstruktionsklasse 1, er der dog ikke krav om at der skal være tilknyttet en certificeret rådgiver til sagen. Her skal ansøger selv stå inde for - og dokumentere - at reglerne i bygningsreglementet overholdes.

Det kan derfor også i konstruktionsklasse 1 være en god ide at kontakte en rådgiver - rådgiveren behøver bare ikke være certificeret.

Konstruktionsklasse 2

Hvis byggeriet er placeret i konstruktionsklasse 2, skal der tilknyttes en certificeret rådgiver til klasse 2. Her er det derfor ikke nok at man får beregninger fra en leverandør eller selv laver beregninger/tabelopslag.

Konstruktionsklasse 3 og 4

Er byggeriet placeret i konstruktionsklasse 3 eller 4, skal der tilknyttes en certificeret rådgiver til klasse 3-4. I konstruktionsklasse 4 skal der desuden tilknyttes en certificeret rådgiver til tredjepartskontrol.

Overgangsordning

Indtil 31.12.2019 er det muligt at vælge kommunalsagsbehandling for konstruktioner. Hvis det vælges, skal der ikke tilknyttes en certificeret rådgiver, men der skal stadig fremsendes et konstruktionsprojekt til behandling.

Læs mere i bygningsreglementets kapitel 1.