For dig der skal søge

På denne side ligger information for dig, der skal bygge. Her kan du læse, om du skal bruge en byggetilladelse, og hvordan du søger.

Sådan søger du

Du skal bruge den digitale selvbetjeningsløsning Byg og Miljø, når du skal søge om en bygge- eller miljøtilladelse.

På www.bygogmiljoe.dk logger du ind med dit NemID og opretter en ansøgning på baggrund af den relevante ansøgningstype og den vedrørende ejendom.

Når du har indtastet adressen, vil du kunne se, hvilke regler der umiddelbart gælder for matriklen, eksempelvis om den er omfattet af en lokalplan, om der findes beskyttet natur herpå eller om der er mistanke om forurenet jord på grunden.
Herfra kan du klikke på "Start dit projekt", hvorefter du bliver guidet videre til ansøgningsskemaet, som indeholder en række felter, du skal udfylde for at belyse dit projekt.

Når ansøgningen er udfyldt, skal du klikke på "Indsend", hvorefter ansøgningen automatisk sendes til den rette myndighed - husk at sikre dig, at du har modtaget en kvittering for din indsendelse.

Når du er logget ind på siden, vil du løbende kunne følge med i, hvor langt behandlingen af din sag er, ligesom det også er igennem Byg og Miljø, at du vil modtage henvendelser om og afgørelse i din sag. Afhængigt af, hvad du vælger ved ansøgning, vil du modtage en besked på e-mail eller sms, når der er sket noget nyt i din sag.

Læs mere om, hvad en ansøgning skal indeholde, for at kommunen kan behandle den.